maandag 30 april 2018

De verschrikkelijke waarheid achter het besluit van Noord-Korea om met kernproeven te stoppen


Voor het geval u zich niet bewust was, kondigde de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un vorige week aan dat Noord-Korea voorlopig geen kernproeven en raketproeven meer zou uitvoeren. Ze gingen zelfs zover dat ze het slopen van hun testterrein aankondigden in de aanloop naar vergaderingen met de VS en Zuid-Korea. Dat gezegd hebbende, lijkt er juist nog een andere reden te zijn voor het sluiten van deze site.

Reuters zei dat volgens Kim Jong-un, zijn land niet meer kerntests of ballistische rakettests moet leiden omdat zij hun doel in het ontwikkelen van wapens hebben voltooid. Hoewel dit niet voldoet aan wat de VS wilden, is het wel een stap in de goede richting, althans dat dachten we. Het lijkt erop dat de reden hiervoor zou kunnen zijn dat de berg boven Noord-Korea's belangrijkste nucleaire testlocatie Punggye-ri is ingestort na kernproeven van vorig najaar.

Er is zelfs een onderzoek naar gedaan, want de waarschijnlijke ineenstorting heeft geleid tot bezorgdheid over radioactieve neerslag, enzovoort. Geologen aan de Universiteit van Wetenschap en Technologie van China zeiden dat "de ineenstorting ter plaatse vraagt om een voortdurende nauwgezette monitoring van radioactieve materialen van de nucleaire testlocatie," in hun studie die zal worden gepubliceerd in een aankomende uitgave van geofysische onderzoeksbrieven. Nucleaire explosies brengen enorme hoeveelheden warmte en energie vrij. Na een bomtest in September van vorig jaar, zeggen deze onderzoekers dat één explosie een holte creëerde en een schoorsteen van rotsen beschadigde die radioactiviteit konden uitstoten.

Hun samenvatting gaat als volgt:
De kernproef van 3 september 2017 in Noord-Korea werd gevolgd door een reeks kleine seismische gebeurtenissen, waarvan de eerste ongeveer acht en een halve minuut na de kernproef plaatsvond, twee op 23 september 2017 en één op 12 oktober 2017. 
Hoewel de kenmerken van deze seismische voorvallen cruciale informatie over de huidige geologische toestand en de milieutoestand van de nucleaire testlocatie zouden opleveren en zouden helpen bij de evaluatie van de geologische en milieuveiligheid van de testlocatie, mochten er in de toekomst tests worden uitgevoerd, zijn de precieze locaties en de aard van deze seismische voorvallen onbekend? 
In deze studie verzamelen we alle beschikbare seismische golfcurven van deze vijf seismische gebeurtenissen van het China Earthquake Networks Center, F-net, Hi-net, Global Seismographic Network, Japan Meteorological Agency Seismic Network en Korea National Seismograph Network. 
We zijn in staat om seismische gegevens van hoge kwaliteit te vinden die een goede azimutdekking vormen voor een zeer nauwkeurige bepaling van hun relatieve locaties en gedetailleerde analyse van hun broneigenschappen. 
Uit ons onderzoek blijkt dat de seismische calamiteit acht en een halve minuut na de kernproef een ineenstorting van het nucleaire testcentrum ter plaatse is, terwijl de latere gebeurtenissen een aardbevingscluster op soortgelijke locaties zijn. 
De ineenstorting ter plaatse maakt het noodzakelijk de lekkage van radioactieve materialen uit de nucleaire testlocatie op de voet te blijven volgen. 
Bij het uitbreken van de ineenstorting zou de ondergrondse infrastructuur onder de berg Mantap ongeschikt moeten worden geacht voor toekomstige kernproeven. 
Gezien de geschiedenis van de kernproeven die Noord-Korea onder deze berg heeft uitgevoerd, zou een kernproef met een vergelijkbaar rendement op nog grotere schaal instorten en een milieuramp veroorzaken. 
De door de aardbeving veroorzaakte cluster geeft aan dat de eerdere tests van Noord-Korea de tektonische stress in de regio zodanig hebben veranderd dat voorheen inactieve tektonische fouten in de regio hun kritieke faaltoestand hebben bereikt. 
Elke verdere verstoring van een toekomstige test zou aardbevingen kunnen veroorzaken die door hun eigen kracht kunnen worden beschadigd of de nucleaire testlocaties van het verleden en het heden kunnen vernietigen.

Hoewel er nog geen radioactieve stoffen zijn verzameld langs de Noord-Korea-Chinese grens vrezen de ambtenaren wel dat er radioactief stof door de barsten kan dringen. Wat vindt u van dit alles?




Bron : awarenesact

Geen opmerkingen :

Een reactie posten