vrijdag 21 juli 2017

Rutte: “Gebruik vakantiegeld bijstandsgerechtigden voor opvangen vluchtelingen”.


In februari pleitte VVD-leider, Mark Rutte voor het afschaffen van vakantiegeld voor bijstandsgerechtigden. Volgens hem moet je bijstandsgerechtigden niet belonen, maar juist meer stimuleren om werk te gaan zoeken.

Dus bijstandsgerechtigden kunnen wel met wat minder, moeten werk gaan zoeken, en het vakantiegeld moet maar afgeschaft worden ten behoeve van vluchtelingen die zo snel mogelijk geïntegreerd moeten worden om opgeleid te worden voor het werk dat hier toch niemand wilt doen?
Ik denk dat we zo snel mogelijk de kabinetsformatie stop moeten zetten zeker als die formatie wéér uit de VVD hoek moet komen.
Dat ze niet allemaal op één lijn zitten zal me een worst zijn, maar we hebben een land met grote problemen, zouden we met die formatie niet eens gaan letten op waar we het wél mee eens zijn en die problemen als de sodemieter op gaan lossen?

Dat moet toch kunnen, dan zul je zien dat het niet zo héél moeilijk is om samen te werken, en misschien komen ze er dan achter dat de verschillen van inzichten minder ver uit elkaar liggen dat ze dachten.
Er is nog een oplossing, zolang het je over een onderwerp niet eens ben lossen we het gewoon niet op.....
Met een compromis komen we nergens , beide partijen krijgen een slap aftreksel van wat ze van plan waren met voor niemand een bevredigende oplossing, zeker de burger krijgt intussen niet waar het om gevraagd heeft, laat staan dat ze nog weten waar het over ging.

En bijstandsgerechtigden stimuleren om aan het werk te gaan?
Dan moeten je ze zoveel mogelijk dwars zitten in het eigen initiatief om wat te gaan doen.
Als ze wat voor zichzelf willen gaan doen vooral niet ondersteunen, maar uitkering stop zetten , dat stimuleert enorm.
Wat denk je dat er gebeurt als je te weinig geld hebt en je wordt in iedere poging die je onderneemt geblokkeerd ? 
Juist ja, vergeet niet dat de mensen die WW of bijstand hebben ook vaklui zijn en makkelijk een goedkopere klus kunnen klaren zonder "baas", die komen intussen dus wel in een grijs circuit terecht als concurrent van de huidige werkende middenklasse waar het water ook al zowat aan de lippen staat en het niet ondenkbaar is dat zij tot de volgende generatie werkelozen zullen zijn.
Kortom we hebben leiderschap nodig vanuit de praktijk, van mensen die weten wat er op de werkvloer speelt mensen die naar hun buren luisteren en zien waar de noden liggen die waar nodig bijgestaan kunnen worden en niet met boetes en dwangbevelen bestookt worden als ze het even niet kunnen betalen?




Om het vakantiegeld van bijstandsgerechtigden goed te kunnen gebruiken, kwam de VVD met het idee om deze te gaan gebruiken om meer vluchtelingen op te kunnen vangen. “Dit zou nog wel eens de oplossing kunnen wezen om het vluchtelingenproblematiek op te kunnen lossen.”.
Nu moeten veel vluchtelingen uit oorlogsgebieden wachten voor opvang in Nederland. Maar door het vakantiegeld van bijstandsgerechtigden te gaan gebruiken voor het opvangen van vluchtelingen zouden deze mensen veel sneller in aanmerking kunnen komen voor tijdelijke opvang, beweerd de Minister President.
“Een deel van dat geld kan worden gebruikt om woningen te creëren, zodat huidige vluchtelingen gehuisvest kunnen worden, op deze manier ontstaat er weer ruimte in het opvangcentrum.”, aldus Rutte. De VVD hoopt dat volgende jaar het vakantiegeld voor bijstandsgerechtigden is afgeschaft.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten