maandag 3 oktober 2016

Oefening Falcon Autumn 2016 (26 september tot en met 7 oktober)

Tijdens de oefening Falcon Autumn 2016 zijn er vele vliegbewegingen, door transport- en gevechtshelikopters en vliegtuigen, zowel in Zeeland, op en rond Vliegbasis Woensdrecht als rondom de Veluwse militaire terreinen. Ook is er meer militair verkeer op de weg dan normaal.

Persbericht

Vanaf 26 September zijn de provincies Zeeland, Gelderland en Noord-Brabant decor voor de grootschalige lucht- en landmachtoefening “Falcon Autumn 2016”. De komende twee weken zijn er militairen uit Nederland, Duitsland en Amerika actief. De infanterie-eenheden van de Koninklijke landmacht werken dan samen met vliegtuigen en helikopters van de Koninklijke luchtmacht. Duitsland neemt deel met parachutisten en helikopters van de ‘Division Schnelle Kräfte’, de Amerikanen komen met een peloton van de Amerikaanse 82nd Airborne Division.

Van Oost naar West
De oefeningen vinden op diverse locaties plaats. Men start in Nieuw-Milligen. Via vliegbasis Woensdrecht veroveren militairen van Luchtmobiele Brigade enkele publieke objecten op Walcheren. Dit vindt plaats in de eerste week. In de tweede week vinden de meeste oefeningen plaats op oefenterreinen op de Veluwe. Gedurende de oefenperiode zijn vele vliegbewegingen. Zowel door transport- en gevechtshelikopters als vliegtuigen.

Luchtmobiele Brigade
Het Defensie Helikopter Commando en 336 squadron van de Koninklijke Luchtmacht vormen samen met 11 Luchtmobiele Brigade (Koninklijke Landmacht) de Air Manoeuvre Brigade. Hierdoor beschikt Nederland over een unieke, snel inzetbare capaciteit. De meeste van de deelnemende militairen zijn afkomstig van de Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen. Tijdens de oefening worden alle aspecten van ‘Air Manoeuvre’ geoefend.

Sinds 2014 maakt de Luchtmobiele Brigade deel uit van de ‘Division Schnelle Kräfte’ (DSK). Dit is een nieuw opgerichte snelle interventie-eenheid, waarin Nederland en Duitsland samenwerken. Tiger-gevechtshelikopters en NH-90TTH transporthelikopters van het Duitse leger maken ook deel uit van de ‘Division Schnelle Kräfte’.
Deze oefening wordt tevens ondersteund door diverse eenheden van de Natresbataljons. Zij worden ingezet voor bewaking en beveiliging van diverse objecten.

Bron: 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten