vrijdag 24 juni 2016

De blije B(ank), voor en door mensen!

© Irma Schiffers 12 mei 2016
In alle malaise die veroorzaakt wordt door de politiek en de banken zijn er ook hele mooie en goede initiatieven die de transitie van deze planeet en de samenleving kunnen versnellen. En de mensen die zich daarmee bezig houden laten we altijd graag aan het woord in onze radio-uitzendingen.
‘De blije B”, een coöperatieve bank in oprichting, is een burgerinitiatief van professionals. Ze introduceren de URA, een waardevaste munt, berekenen geen rente omdat ze van mening zijn dat dat parasitair is, kortom: het is een bank voor en door mensen voor een échte duurzame samenleving.
Ronald Bernard was te gast in het programma ‘From the unseen worlds’ van woensdagavond. Het werd een zeer interessant gesprek waardoor de uitzending ook ruim een kwartier uitliep.
‘Ik ben mijn hele leven eigenlijk al zelfstandig ondernemer. Ik moet wel zeggen dat mijn leven op te delen is in twee levens. Het eerste leven was heel erg op mezelf gericht en op ‘zakken vullen’ in het zelfstandig ondernemen, en in het tweede leven ben ik sociaal maatschappelijk ondernemer geworden. En in dat maatschappelijk ondernemen ben ik pas eigenlijk tot mezelf gekomen.’
Ronald Bernard is via allerlei succesvolle zaken de in financiële wereld gedoken en kwam o.a. op de beurs in Brussel terecht waar hij diverse opleidingen heeft genoten: Hij zat daar in de valutahandel en in de depositohandel.
‘…Ik ben daar in de financiële wereld tekeer gegaan en daarin mag je me ook een ‘ex-bankster’ noemen of een oud-crimineel, want dat is ongeveer hetzelfde.’
Het is zeer de moeite waard om deze uitzending met een zeer openhartig relaas, helemaal te beluisteren. Het initiatief waar Ronald mee naar buiten treedt is er één waar de samenleving met smart op zit te wachten om los te komen uit het corrupte en zieke systeem waar we met huid en haar in verstrikt zitten. Hopelijk (en volgens Ronald is dat gelukkig ook zo) komen er steeds meer ‘spijtoptanten’ die de corruptie en hebzucht de rug toekeren en vanuit expertise gaan meewerken aan een nieuwe samenleving die we uiteindelijk allemaal wensen.
Ronald Bernard
Deze man is van een nietsontziend ondernemer die als levensdoel had om ‘schatrijk’ te worden, door een stuitend voorstel vanuit de elite plotseling getransformeerd tot een natuurminnend mens die vanuit innerlijke waarden bezig is om het ‘watermantijdperk’ gestalte te geven.

De Blije B
. is inmiddels actief op Malta, in België, Engeland en Nederland. Je kunt op allerlei manieren participeren. Je kunt je aanmelden als vrijwilliger als je in actie wilt komen, je kunt donateur worden, met € 25,- ben je medestander van ‘jouw bank’ en voor een eenmalig bedrag van € 100,- ontvang je je eigen genummerde, eeuwigdurende ledencertificaat dat via erfrecht overdraagbaar is. Met dit certificaat deel je mee in het rendement dat De Blije B gaat geven, zodra er een bankvergunning is. Daarnaast heb je stemrecht in de ledenvergadering, die bepaalt welk rendement wordt uitgekeerd. Voor mij persoonlijk een reden om zo’n certificaat aan te schaffen.  Weg met die oude ‘bankster-bende’.Deze man is van een nietsontziend ondernemer die als levensdoel had om ‘schatrijk’ te worden, door een stuitend voorstel vanuit de elite plotseling getransformeerd tot een natuurminnend mens die vanuit innerlijke waarden bezig is om het ‘watermantijdperk’ gestalte te geven.
Luister hieronder de uitzending terug en je zult daar hoogstwaarschijnlijk echt blij van kunnen worden. Het zijn de prachtige symptomen van een in en in-verrot systeem dat als een kaartenhuis in elkaar stort, waaruit een nieuwe, menselijke samenleving oprijst. Daar word ik in ieder geval heel ‘blij’ van!
Programma Gemist? naluisteren kan dus 
From the Unseen Worlds met Ronald Bernard van DeBlijeB _Wed May 11 2016

Geen opmerkingen :

Een reactie posten