dinsdag 26 april 2016

BBC-documentaire: “Neerhalen van MH17 was het werk van de CIA en Oekraïense geheime dienst”

Het vliegtuig MH17 van Malaysia Airlines is niet zoals vaak gesteld neergehaald door een Boek-raket, maar door een Oekraïense straaljager. Dat moet blijken uit een documentaire van de BBC die volgende week wordt uitgezonden.
In de documentaire wordt nieuw bewijs aangeleverd dat het vliegtuig door een Oekraïens gevechtstoestel is neergeschoten. Een andere theorie die aan bod komt, is dat er twee bommen aan boord waren in een door de CIA gesteunde false flag-operatie.
Ooggetuigen zeiden meer dan één vliegtuig in de lucht te hebben gezien. Eén getuige zei te hebben gezien hoe de Boeing werd neergeschoten door twee gevechtsvliegtuigen, waarvan één de bemanning uitschakelde. De Duitse onderzoeksjournalist Billy Six interviewde 100 getuigen, waarvan zeven naar eigen zeggen een straaljager hebben gezien.

Geen enkel spoor
Privéonderzoeker Sergej Sokolov onderzocht de rampplek met een team van meer dan 100 mensen en vond geen enkel spoor van een Boek-raket. Hij stelt dat MH17 is neergehaald door de CIA in samenwerking met de Oekraïense geheime dienst.
Hij zegt te beschikken over telefoontapes van twee CIA-agenten die de bommen aan boord van MH17 zouden hebben geplaatst. Zonder hulp van de Nederlandse veiligheidsdiensten zouden de bommen volgens Sokolov nooit aan boord van het toestel kunnen zijn gebracht.
NAVO-aanwezigheid
Deze false flag-operatie was er volgens Sokolov op gericht de reputatie van Rusland onderuit te halen zodat er sancties konden worden opgelegd, de wereld te laten zien dat Rusland een ‘barbaars land’ is en de NAVO-aanwezigheid in Europa, met name Oekraïne, te verstevigen.
De BBC laat ook de burgerjournalisten van Bellingcat aan het woord, die van mening zijn dat Poetin erachter zit. Zij baseren zich op informatie die op het internet staat.
De Boeing 777 van Malaysia Airlines werd op 17 juli 2014 neergeschoten in het oosten van Oekraïne. Alle 298 inzittenden kwamen daarbij om het leven.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten