donderdag 10 december 2015

Nieuwe maan 11 december 2015

Deze nieuwe Boommaan laat ons stilstaan bij het thema ‘dood en wedergeboorte’. In deze tijd van het jaar nemen de kou en het donker nog verder toe. In de natuur lijkt alles dood en vrijwel alle bomen zijn helemaal kaal. De groenblijvende bomen staan symbool voor onsterfelijkheid. Maak tijdens deze nieuwe maan tijd om je te verbinden met je eigen wortels en bron. Door te onderzoeken welke energie er diep in jezelf aanwezig is en door je te verbinden met je eigen onsterfelijke ziel kun je zien en bepalen waar je naartoe wilt. Hoe wil je herrijzen na de winterzonnewende?


De Maan en de Zon staan naast elkaar in Boogschutter. Dit vuurteken maakt enthousiast en joviaal, en wakkert de behoefte aan om nieuwe horizonten te vinden. Uranus prikkelt het hart van de Boogschutter en maakt opgewekt, vindingrijk en onafhankelijk. Mars helpt om op het juiste moment te handelen vanuit je gevoel. Omdat Mars tegenover Uranus staat, is het wel belangrijk dat je in de gaten hebt of je vanuit je gevoel of vanuit rebellie in actie komt. Beide manieren kunnen een doorbraak geven, maar het is handig om je beweegredenen te kennen. Volg je passie dus, hoewel Jupiter vierkant de Maan zegt: onderzoek ook of je jezelf niet overschat of plannen maakt die je nooit zult uitvoeren.

Cheiron vierkant de Maan maakt heel emotioneel. Welke emotionele en/of onvervulde behoefte(n) ontdek je in jezelf? Zorg je of wil je verzorgd worden? Tijdens de nieuwe maan kan er een herinnering omhoog komen die de ruimte vraagt om verwerkt te worden. Geef jezelf die ruimte, saboteer jezelf niet, maar geef de schuld van je gevoelens ook niet aan anderen. Maan in Boogschutter zorgt ervoor dat je impulsief kunt zijn in het uiten van je gevoelens en theorieën – bedenk echter dat jij je opmerking al snel bent vergeten, maar de ander wellicht niet. Andersom kan het jou ook juist gevoelig maken voor kritiek.

Venus en Neptunus maken dat je kunt hunkeren naar liefde of zielencontact, dat je een ideaalbeeld hebt of op spiritueel vlak een mooie ervaring beleeft. Laat je inspireren, luister naar je diepste verlangens, want ze zijn een aanwijzing op je levenspad. Je kunt dit delen met een dierbare ander of jezelf uiten via creativiteit of muziek.
Pallas Athena is de godin van wijsheid en strijder voor rechtvaardigheid. Deze asteroïde staat direct naast Pluto deze dagen. Er kunnen nieuwe ideeën ontstaan die anderen beïnvloeden en transformeren. Je kunt ook jezelf helen door oude patronen af te breken en jezelf opnieuw op te bouwen zoals jij het wenst of zoals goed is voor jou: transformatie door je gedachten te vernieuwen. Welke obsessie of fixatie is dominant aanwezig in je denken? Creativiteit helpt je om hierop zicht te krijgen en dit om te vormen naar een nieuwe staat van Zijn. 

Tekst en foto © Petra Stam



Meer weten over jouw persoonlijke proces en mogelijkheden? Boek een TAROT-ASTRO consult

Mijn boeken en kaarten vind je hier
Het intro voor deze maanartikelen komt altijd uit ‘In het licht van de Maan’; dit handboek voor vieringen, symboliek en bewustwording is als 2e druk weer beschikbaar.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten