dinsdag 28 juli 2015

Hennepthee van bladeren uit Pekela


Hennep is op vele fronten bezig aan een comeback. Niet als drug, maar als duurzaam gewas voor toepassingen op het gebied van textiel, bouw en voeding.
Als het aan onderneemster Esther Molenwijk ligt komt daar deze zomer een nieuw product bij: hennepthee. Het bedrijf Dun Agro in Oude Pekela gaat de bladeren voor de thee leveren. Het bedrijf Dutch Harvest gaat er vervolgens hennepthee van maken.
Tijdens de oogst van vezelhennep zag Molenwijk dat het blad op de grond werd achtergelaten. En dat terwijl het belangrijke medicinale eigenschappen heeft. Er zit een bestanddeel in dat onder meer een gunstige werking heeft op het zenuwstelsel. Op 14 juli is een crowdfundingcampagne gestart om het productieproces van de thee te financieren.
De thee wordt gemaakt van vezelhennep, een plant met een zeer laag THC-gehalte. Daardoor heeft de plant geen psychoactief effect. Hennep wordt geteeld zonder bestrijdingsmiddelen en heeft weinig water nodig. Door de diepe wortels verbetert de plant de bodemstructuur.
Naast een kop ‘earl grey’ of groene thee, kun je dus binnenkort ook een kop hennepthee zetten. De smaak zit tussen die van groene thee en kamillethee in. Wil je zelf je steentje bijdragen aan het slagen van deze campagne? Dat kan door dit artikel te delen op facebook.
[DvhN]

Geen opmerkingen :

Een reactie posten